Wij wensen je een heel gewoon 2021!

2021

Wij willen je het beste voor 2021 wensen, waarin we hopelijk spoedig kunnen terugkeren naar het gewone leven. Nu is ‘gewoon’ een term die voor iedereen anders is en misschien willen we met de geleerde lessen in 2020 wel een nieuw soort gewoon creëren. Bijvoorbeeld meer tijd, aandacht en respect voor elkaar en de kleinere dingen in het leven. Want wat is nu ‘gewoon’?

Wanneer we naar data van Nederlandse huishoudens kijken en dan specifiek naar het Whize Segment ‘Gewoon Gemiddeld’ krijgen we een beeld van wat zo ongeveer gewoon is voor de gemiddelde Nederlander. Deze huishoudens bestaan uit 3,8 personen en staan midden in het leven. Vaak zijn er thuiswonende kinderen, wonen ze in een rijtjeshuis in plaatsen als Barendrecht, Duiven, Almere en Wijchen en ontvangen een (boven)modaal salaris.

Het grappige is dat hoewel het oer-Hollandse ideeWhize Segment F - Gewoon Gemiddeld “Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg” nog steeds erg levend is, niemand bij de groep ‘Gewoon Gemiddeld' wil horen! Toch is dit segment met 13,6% van de Nederlandse huishoudens de op één na grootste groep.

Wanneer we naar andere Whize segmenten kijken zien we bij sommige wel overeenkomsten bij wat voor hen normaal is, maar ook tegenstellingen. Zo is het voor het meest welstandige segment ‘Luxe Leven’ heel gewoon om in een riante villa met zwembad te wonen, iets dat voor het minder welstandige segment 'Dromen en Rondkomen' minder vanzelfsprekend is. De carrièregerichte en drukke gezinnen van 'Plannen en Rennen' zijn gewend aan hun hectische leven in tegenstelling tot de pensionado’s van 'Zorgeloos en Actief', die doorgaans rustig genieten van hun vrije tijd. Zo zie je maar dat de definitie van gewoon of normaal voor iedereen heel verschillend is. Hopelijk wordt 2021 een voor jou weer heel gewoon jaar, maar wel met het besef dat alles niet zomaar ‘normaal ‘is!

Wij wensen je een spetterend jaar met knallend goede data ;-)

Neem contact met ons op

Meer artikelen
-----