De duurste straat

de duurste straat
Whooz zocht uit wat de duurste straat van Nederland is! Hiervoor keken we naar de gemiddelde woningwaarde per straat. Om een zo realistisch mogelijk beeld te krijgen is de woningwaarde bepaald aan de hand van een aantal factoren, waaronder de prijs per m2 en de WOZ waarde. In 2014 is een soortgelijke analyse uitgevoerd waarbij Aerdenhout op nummer 1 stond.

De Zwaluwenweg was de topper met een gemiddelde woningwaarde van €2,4 miljoen. Deze is inmiddels gezakt naar plaats 19, maar wel met een stijging in gemiddelde woningwaarde van circa €900.000 en een stijging van circa €10 miljoen in totale waarde van de straat! In theorie betekent dit dat de bewoners dus gemiddeld een ton per jaar hebben verdiend door simpelweg 7 jaar lang niet te verhuizen.

De Nachtegalenlaan in Aerdenhout is met 16 woningen met een totale waarde van zo’n €62 miljoen de duurste straat van Nederland. Wassenaar staat met 5 straten ook in de top 10 van Nederland. Kijken we naar de totale waarde van een straat, en niet de gemiddelde woningwaarde, dan zien we dat de duurste straat in Amsterdam ligt: namelijk de Keizersgracht met een totale waarde van €2,1 miljard, waar 1.767 particuliere woningen staan!

Top 10

De top 10 van de duurste straten van Nederland zie je hieronder:
duurste straat

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

Deze analyse is gemaakt op basis van onze Whize data.

Meer artikelen
-----