Wat als?... Organisaties op data gebaseerde buitenreclame zouden (kunnen) doen?

Jan Wat Als 300px

Wat als...?

Je kent het misschien wel, die prachtige serie What if? die op Disney+ te zien is, gebaseerd op de Marvel Comics. De serie laat een aantal alternatieve tijdlijnen en wendingen zien in de Marvel verhalen. Het inspireerde mij enorm om zo eens te kijken naar de droom die wij als Whooz najagen: het optimaliseren van ieder moment van interactie die onze klanten met hun klanten hebben.

Wat als?...
Organisaties op data gebaseerde buitenreclame zouden (kunnen) doen?

Ik erger me al jaren aan van die nutteloze uitingen op buitenreclame borden. Waarvan je ook zeker weet dat ze op die plek echt totaal niets zullen opleveren. 

Bijvoorbeeld een zuil met de aanbieding van een rondreis in Marokko of Turkije midden in de Schilderswijk. Als je je een beetje verdiept in je doelgroep en het gebied waar de reclamezuil staat kun je weten dat de consumenten die daar lopen, wonen en rijden die reis hoogstwaarschijnlijk niet zullen gaan boeken. 

Wat als... de buitenreclame aanbieders nu eens niet per gebied of zelfs per 'rondje Nederland' zouden aanbieden, maar gewoon per 4p postcode of CBS buurt/wijk. Dan zou je op basis van het Whize doelgroepprofiel en de matchscore met het gebied kunnen beslissen of je er een abri wil met een boodschap die afgestemd is op de doelgroep die zich daar in hoge mate bevindt...

Wat als... de buitenreclame aanbieders nu eens alle plaklocaties met spoed hadden vervangen in de afgelopen 10 jaar voor exemplaren die ze op afstand en op dagdeel kunnen veranderen en aanpassen?

Wat als... de buitenreclame aanbieders nu eens konden meten welk consumententype er langs hun objecten loopt op welke momenten van de dag?

Wat als... de reclamebureaus die dit meestal voor de adverteerders regelen nu eens niet afgerekend worden op kwantiteit maar op een meetbaar resultaat per buitenreclame object?

Ik wil je uitnodigen om actief deel te nemen aan mijn Wat Als...? serie de komende maanden en mij natuurlijk ook gerust terug te mailen wat je ervan vindt.

Heb je zelf een Wat Als...? die je met mij wil delen?

Stuur me een bericht!
Jan Louwris

Meer artikelen
-----