Emerce100 - Waarom staan wij op nr 1?

Whooz op nummer 1 in Emerce 100

Vandaag worden wij veelvuldig gefeliciteerd met het behalen van de eerste plek in de Emerce100: de beste bedrijven in e-commerce en in ons geval de categorie ‘E-mailmarketing software & data’. Ook is er nog een speciale vermelding dat Whooz hier maar liefst 6 van de 7 sterren heeft gescoord. In eerste instantie alvast onze grote dank voor alle felicitaties, belletjes, likes en duimpjes.

Toch geeft deze uitslag ons ook wel een wat ander gevoel...

Wij waren niet echt op de hoogte van de publicatie, hebben ons ook niet aangemeld om mee te doen en wisten dus ook gewoon niet dat vandaag dé dag was. Op zich ook weer niet raar, want wij helpen met onze data en ons segmentatiemodel inderdaad diverse E-commerce bedrijven met de optimalisatie van hun klantstrategieën en ook wij werken met een aantal partijen in de gepubliceerde lijst samen. Wij begrijpen de wereld van deze bedrijven, maar…. wij leveren geen e-mailmarketing software. Het feit dat wij wel data leveren en dat de categorie een samenvoeging lijkt te zijn van software en data zou tot onze plek op deze lijst geleid kunnen hebben.

whooz-nr1-emerce100

Als ik kijk naar de andere bedrijven op deze lijst vraag ik mij af of deze ranking wel echt klopt. Multinationals als Oracle, Copernica, IBM, Selligent en Salesforce worden verslagen door Whooz op een gebied waar wij zijdelings bij betrokken zijn terwijl het hun core business is. De belletjes vanmorgen door een aantal van deze spelers met de vraag wat wij dan eigenlijk doen, lijkt dit te bevestigen.

De Emerce100 leeft en dat is goed nieuws. Bij ons is het websitebezoek vanmorgen door het dak gegaan, staat de telefoon niet stil en vinden heel veel mensen onze LinkedIn update interessant, maar eerlijkheid gebiedt te zeggen dat wij niet weten waarom wij op nummer 1 staan, anders dan dat wij elke dag opstaan om onze data en onze producten verder te optimaliseren, zodat wij onze klanten in staat stellen het beste resultaat te halen, maar dan wel met software die wij niet leveren ;)

Wil je reageren op dit bericht of heb je een vraag?

Stuur ons een bericht

 

Meer artikelen