Whooz lekt diversiteitcijfers voor Prinsjesdag

Prinsjesdag

Bijna is het weer zover en rijdt onze achterbuurman in zijn glazen koets vanuit Paleis Noordeinde naar de vergadering van de Staten Generaal. Voor ons altijd een mooi moment in het jaar om een paar redenen. Ten eerste gaan we met z’n allen naar de rijtoer kijken en daarna snel terug om op TV de troonrede tot ons te nemen, waarna we de dag afsluiten door nog even naar het Paleis te lopen voor de bekende bordesscene. Ten tweede omdat er dan op deze dag heel veel cijfers en plannen naar buiten komen en wij houden van cijfers en wat ze daar nu eigenlijk mee zeggen. Ten derde ook wel een beetje omdat onze straat dan vol geparkeerd staat met bussen militairen, muziekkorpsen en beveiligers die, na een lange dag, uitgeblust snel naar huis toe willen en dat zorgt voor de nodige opstoppingen en hier en daar wat frustratie ;)

Die cijfers uit de troonrede lekken net zo traditiegetrouw uit als de samenstelling van de rijtoer. Elk jaar zijn onze parlementariërs daar dan ook weer net zo ontevreden over en dat hoort nou eenmaal bij deze dag. Wat er ook bij hoort zijn de termen financieel-economisch, stabiliteit, internationaal, verworvenheden, zekerheden, arbeidsparticipatie, diversiteit en natuurlijk koopkracht. Ofwel in de troonrede zelf of bij de presentatie van de begroting in het bekende koffertje.

Bij Whooz houden we ook van cijfers, getallen, percentages en voorspellingen. maar ook van mensen. Ons team bestaat dan ook uit experts, ieder op hun eigen gebied, en bij ons alleen de beste. Het grappige is dat dat heeft geleid tot een zeer divers team. Een snelle Google search op het woordje ‘diversiteit’ levert al heel snel resultaten terug, waarbij de rijksoverheid vertelt dat het goed is voor je bedrijf, je productiviteit er door gaat stijgen en toch ook wel een beetje streng vertelt dat je natuurlijk niet mag voorselecteren op diversiteit, dat is tegen de wet.

Wanneer diversiteit in de debatten na Prinsjesdag in de Tweede Kamer wordt besproken, gaat het steevast over hoe de overheid (naar verluidt zelf nog ver van de streefgetallen) en bedrijven zich meer moeten inzetten om een gewogen personeelsbestand te krijgen. En hoe dat vanuit de overheid gestimuleerd gaat worden of, in het geval van de participatiewet, zelfs bij wet bekrachtigd.

Bij Whooz doen we alleen waar we goed in zijn en werken alleen mensen die goed in hun vak zijn, ongeacht herkomst, sexe of leeftijd. Eigenlijk gewoon zoals het hoort, alleen de besten ongeacht wat dan ook. Het grappige is wel dat als je ook dat gewoon gaat analyseren, je verrassende cijfers krijgt over de samenstelling van een team. Overigens cijfers waar wij meer dan trots op zijn en wat wij elke onderneming ook wensen, want leuk is het hier zeker! Het was niet gestuurd maar gewoon gebeurd,  hoewel ook wij nog wel een stapje te maken hebben. Hoe?  Dat weten wij nog niet helemaal, want hierop sturen in een vacature is bij wet verboden, maar wij zullen wél kenbaar maken dat ook wij een gender neutraal toilet hebben... Dat zegt dan hoop ik genoeg!

Prinsjesdag2018tabel

Wil je reageren op dit bericht of heb je een vraag?

Stuur ons een bericht

 

Meer artikelen