SEGMENT F

Kind en Carrière

Whize Segment F - Kind en Carriere
"Het is altijd gezellig thuis, maar soms best even aanpoten. Ik ben zelf meestal niet voor zes uur thuis."

De mensen van Kind en Carrière schipperen continu tussen hun werk en hun thuis. Ze zijn druk bezig met hun carrière en investeren daarin ook tijd, maar proberen daarnaast een gezinsleven op te bouwen. De kinderen zitten overdag op de opvang of op school; ’s avonds praat iedereen elkaar bij aan de gezinstafel. In het weekend is het tijd voor ontspanning, hoewel de computer soms ook nog even aangaat. Niet alleen voor games voor de kinderen, maar ook om dat ene beleidsrapport door te lezen.

Kind en Carrière

John (42) werkt als ketenmanager in de automatisering. Hij heeft thuis twee dochters rondlopen, volgens hem een gezellige drukte. “Ik heb altijd graag kinderen gewild, maar het is soms best even aanpoten. Zeker omdat ik full-time werk en mijn vrouw drie dagen per week. De kinderen hebben nu nog niet de leeftijd dat ze zelfstandig naar hun school kunnen fietsen en na schooltijd met vriendjes en vriendinnetjes kunnen afspreken. Daarnaast ben ik zelf meestal nog niet voor zes uur thuis. Maar, in het weekend plannen we altijd leuke dingen in. Met z’n allen wandelen in het bos, naar een pretpark of gewoon computerspelletjes spelen. Ik ben er net zo gek op als mijn dochters.”

Demografische kenmerken

Ze zijn getrouwd of wonen samen en hebben meerdere kinderen. De leeftijd van die kinderen verschilt sterk, sommigen hebben zelfs al een 20-plusser. De ouders zelf zijn meestal tussen de 30 en 60 jaar. Ze zijn hoog tot universitair opgeleid en vervullen een leidinggevende functie in bijvoorbeeld de ICT of financiële dienstverlening. Ze hebben een koopwoning en één of meer auto’s voor de deur staan. Het inkomen is goed en van een kredietrisico is geen sprake.

Dit segment woont meestal in een rijtjeshuis, dat na 1990 is gebouwd. De oppervlakte verschilt, maar is minimaal 90 m² en daarmee goed geschikt voor een gezin. De wijken waar ze zich vestigen, liggen in gemeenten als Pijnacker-Nootdorp, Houten, Lansingerland, Barendrecht en Albrandswaard. Deze wijken zijn redelijk ruim opgezet, maar winkels zijn niet dichtbij. Zeker niet de grotere winkelcentra. Wel is een lagere en/of middelbare school in de buurt.

Lifestyle

Ze houden zich vooral bezig met het gezinsleven draaiend houden en dagelijkse werkzaamheden. Daarom houden ze niet veel tijd over voor allerlei activiteiten. Wel gaan ze graag minimaal eens per jaar op vakantie met de kinderen. Meestal verblijven ze dan in een gehuurde tent, caravan of vouwwagen. Als het financieel kan, gaan ze ook op wintersport naar Oostenrijk bijvoorbeeld. Verder bezoeken ze een aantal keer per jaar een pretpark of dierentuin, doen ze af en toe aan een potje squash en/of volgen ze een avondcursus. Ze geven meer geld uit aan luxeartikelen dan andere mensen in hun omgeving. Zo willen ze binnenkort een inbouwkeuken of bijvoorbeeld zonwering aanschaffen. Dagbladen lezen de mensen van Kind en Carrière niet veel, tijdschriften wel. Dit zijn vooral magazines gericht op ouders, zoals Ouders van Nu. Andersoortige tijdschriften zijn JAN, Yoga Magazine en LINDA. Het televisiegebruik verschilt per gezin, maar de kinderen kijken in elk geval graag naar Disney XD. Radio- en internetgebruik zijn redelijk standaard. Ze gebruiken het internet regelmatig voor het kopen van kleding en sportartikelen.

Mentaliteit

Ze streven zekerheid voor het gezin en het huishouden na. Daarom zorgt Kind en Carrière voor een goede balans tussen werk versus voldoende inkomsten en quality time met het gezin. Ze zorgen dat ze voldoende sparen – ook voor de kinderen – maar durven ook geld uit te geven. Want luxegoederen zorgen er wel voor dat ze optimaal van het leven genieten.

Subsegmenten

Segment F % Subsegment Beschrijving %
Kind en Carrière    7,5 F19 Toekomstbouwers 0,9
F20 Jonge Nieuwbouwgezinnen 1,8
F21 Gevorderde Families 1,5
F22 Randstedelijke Pubergezinnen 3,2


Overige Whize Segmenten

A - Jonge Digitalen F - Kind en Carrière K - Elitaire Topklasse
B - Stedelijke Balanceerders G - Sociale Huurders L - Landelijk Leven
C - Samen Starten H - Rijpe Middenklasse M - Welverdiend Genieten
D - Goed Stadsleven I - Vrijheid en Ruimte N - Vergrijsde Eenvoud
E - Modale Koopgezinnen J - Gouden Rand