Wat als?... Je omnichannel kunt gaan werken?

Jan Wat Als 300px

Wat als...?

Wat als... .Je een retailer bent en je omnichannel kunt gaan werken? Dat is zo gepiept toch? Want je bent al jaren ook online.

Je gaat aan de slag, huurt een paar online marketeers in, want ja, online marketing dat is toch wel zo anders, daar hebben we geen verstand van. De nieuwe marketeers geef je vrij spel, ze kunnen acties bedenken en communiceren naar hartenlust in dat nieuwe onbekende domein.

Gevolg? Verschillende aanbiedingen online en in de winkel, mooi werk, dubbele omzet plussen zou je denken. Dus niet. Echte gevolg: klagende klanten want klanten komen online en in je winkel en dat is natuurlijk super lastig te managen.

Okay, dat lossen we gewoon op door ons personeel in de winkel tegen klanten te laten zeggen dat ze beter online kunnen bestellen, daar krijgen ze betere aanbiedingen, meer korting. En als je dan als klant dezelfde korting wil hebben bij de kassa dan is het antwoord: NEE, dan moet u online bestellen.

Voor mijn gevoel is dit een soort passieve euthanasie vanuit de retailer, op die manier blijven je winkels leeg en heb je een goede reden om winkels te sluiten. Ik heb dit meerdere keren ervaren bij grotere winkelketens als H&M, Hunkemöller, Holland & Barret etc.

Wat als... je op basis van je offline klantprofiel online je klanten ook kunt vinden?
Wat als... je online en offline verschillende klantprofielen aantrekt? Zou je dan online je online klanten kunnen werven en offline gewoon je offline klanten werven?

De Whize databases zijn zowel online als offline te ontsluiten en zo kun je op die wijze jouw specifieke doelgroep aantrekken. Je kunt ook via Google Ads in 4p postcodes met een hoge doelgroepaanwezigheid en hoog bestedingsgedrag online adverteren om mensen naar je winkel te trekken. Maak een interactief geheel van je online en offline en zorg dat het samenwerkt en elkaar versterkt. Je zal versteld staan hoeveel meer omzet je hier uit kunt halen!

Vragen?

Stuur me een bericht!


Ik wil je uitnodigen om actief deel te nemen aan mijn Wat Als...? serie de komende maanden en mij natuurlijk ook gerust terug te mailen wat je ervan vindt.

Jan Louwris

 

 

Meer artikelen
-----