Winnaars Whooz Grand Prix Prijsvraag

WHOOZ_formula1

And the winner is... 

Prijswinnaars Mark en Hans

Mark Sanders van Porsche en Hans Samson van ANWB zijn de winnaars van onze Grand Prix prijsvraag en hebben beiden een officiële limited edition Dutch Grand Prix Ferrari magnum fles! 

De vraag was welk Whize Subsegment vanaf hun huisadres het snelste is op een afstand van 4,3 km (gelijk aan één ronde op het F1 circuit) en hoe lang zij daar dan over zouden doen. Daarbij hebben ze echter in tegenstelling tot de Formule 1 coureurs te maken met een beperking qua beschikbaar wegennetwerk en de daarbij behorende maximumsnelheden. Mark en Hans zaten met hun antwoord het dichtste bij de oplossing.

Mark Sanders werkt bij  Porsche (onderdeel van Pon’s Luxury & Performance Cars) en heeft daarmee veel kennis over mobiliteitsvraagstukken. Dat kwam goed van pas bij de prijsvraag. Mark vermoedde dat een Subsegment uit het Whooz Segment ‘Landelijke Vrijheid’ wel eens het snelste de 4,3 kilometer zou kunnen afleggen, omdat die relatief vaak wonen in de nabijheid van een weg waar je 80 of 100 km per uur kunt rijden. Daarna heeft hij van een aantal adressen berekend hoe snel men die 4,3 kilometer zou afleggen. Daarmee kwam hij heel dicht in de buurt van de oplossing, namelijk iets minder dan 7 minuten.

“Wat een leuke opgave om mee bezig te zijn, op het snijvlak van mobiliteit en doelgroepen. Het was een leuke verrassing om te horen dat mijn inschatting het dichtst in de buurt kwam van de berekeningen van Whooz”. Hij voegt er met een kwinkslag aan toe: “Als je in deze doelgroep valt en zo snel mogelijk 4,3 kilometer wilt afleggen, dan adviseer ik van harte om dat met een Porsche te doen, gezien de accelaratie, deceleratie en de snelheid in de bochten!”

- Mark Sanders- 

Hans Samson werkt bij ANWB en ook hij blijkt zijn hand niet om te draaien voor mobiliteitsvraagstukken! Daar waar de andere inzenders gingen rekenen met de reistijd per auto, ging Hans ‘out of the box’ denken en kwamen met een verrassende invalshoek: “met een brommer meteen een ventweg op”, passend bij de Whize Subsegmenten van ‘Landelijke Vrijheid’.

Van harte gefeliciteerd namens Whooz! Mark en Hans gaan op een feestelijk moment de fles openen, hopelijk kan Max zondag als overwinnaar in Zandvoort ook eenzelfde fles ontkurken!

 

Meer artikelen
-----