Whooz data driven? Customer Talk

 

Jan Jaap Wolswinkel is eigenaar Envisia. Envisia helpt bedrijven hun marketing en sales effectiever in te zetten. Dit doen zij door het ontsluiten van diverse databronnen in een eenvoudig te gebruiken online platform. Naast actuele winkelbestanden geeft Envisia inzicht in klantherkomst, klantpenetratie, klantprofiel, doelgroep penetratie en omzetpotentieel.

Platform

Al sinds 2012 bieden wij een platform waarmee bedrijven onder andere inzicht krijgen in het profiel van hun klanten, waar die klanten vandaan komen (reistijdanalyses) en hoe je deze kunt bereiken. Daarnaast geeft het inzicht in waar je omzet vandaan komt, wat het marktpotentieel is en hoe het zit met concurrentiedruk. Bereik je de juiste klanten? Hoe ziet hun uitgave patroon eruit, wat besteedt elke klant? Zit je op de goede locatie en wat zijn potentieel goede nieuwe locaties? Wij werken samen met verschillende partners, waaronder met segmentatiespecialist Whooz.

Lees verder

Whooz data driven? Customer Talk

 

Peter Nieland, ex directeur van Locatus,  is nu oprichter en eigenaar van Nieland Consultancy. Peter werkt al zijn hele leven in de vastgoeddata. Met Nieland Consultancy helpt hij bedrijven, organisaties en instellingen datagedreven te denken en doen, te groeien en vooruit te komen. Hij heeft al jaren ervaring in de bezoekersdata en de consumentendata. En laten deze twee nu inmiddels gekoppeld zijn. 

Blauwe consumenten kopen geen rode producten

Fysiek winkelen of online winkelen. Wie gaat er winnen? Zo klinkt het alsof ze met elkaar concurreren, maar het zijn gewoon twee vormen van distributie. Er zit wel een vorm van concurrentievervalsing tussen deze beide distributievormen. Dat is het ‘volgen’ van de consument: Online mag alles, fysiek mag niets. ‘Volgen’ is inmiddels een verboden woord. Zeker als het gaat om bezoekers en passantentellingen. Maar zijn tellingen nog nodig? Willen we niet gewoon weten of het wel of niet druk was? Willen we niet gewoon weten wat voor type consument  er op straat loopt en welk bestedingspatroon deze consument heeft, zodat we de winkels erop af kunnen stemmen? Blauwe consumenten kopen geen rode producten.

Lees verder

Whooz data driven? Customer Talk

 

René Teuwen is eigenaar van adviesbureau BrainsLab. René helpt bedrijven met groei (op- en uitbouwen van de organisaties) en biedt praktisch toepasbare oplossingen voor management en marketing gerelateerde vraagstukken op het gebied van interim management en advies. Hij is al meer dan 20 jaar bezig om organisaties in beweging te brengen door de klantbehoefte in kaart te brengen en business cases te ontwikkelen die ook echt iets opleveren. 

Mismatch

Als organisatie wilt je een goede balans tussen klantwaarde (wat een klant jou oplevert) en waarde voor de klant (wat jij een klant oplevert). Toch hebben veel bedrijven hierin een mismatch. Het kost ze te veel tijd en geld om hun klanten correct te beheren. Dit resulteert in te weinig of zelfs geen winst en een hoger verloop van klanten, omdat ze niet tevreden zijn en een andere aanbieder zoeken. Met het inzetten van de juiste data ontdek je met welke klanten je wél een optimale match hebt.

Lees verder

Coalitie hoopt wellicht stiekem op een lage opkomst

Uit meerdere peilingen en onderzoeken blijkt dat het na de aanstaande verkiezingen waarschijnlijk nóg moeilijker gaat worden voor het kabinet om steun te krijgen in de Eerste Kamer voor haar wetsvoorstellen. Een recente analyse van doelgroepspecialist Whooz toont aan dat deze problemen alleen maar groter worden naarmate de opkomst toeneemt. De doelgroepen met lage opkomstbereidheid hebben met name een voorkeur voor ’tegen’-partijen als SP, PVV en PvdD. Hoe hoger de opkomst van deze doelgroepen hoe lastiger het wordt voor de coalitie.

Lees verder

Nederland in het klein : De meest 'gemiddelde' gemeente van 2023

Whooz-Marketing-MadurodamOok dit jaar heeft Whooz gekeken naar wat de meest 'gemiddelde' gemeente van Nederland is. In deze ranglijst laten we zien welke gemeenten het meest gemiddeld zijn, in de zin dat zij qua samenstelling van Whize segmenten (oftewel burgertypes) het meest op Nederland lijken. Dus als Nederland bijvoorbeeld voor 5% uit studenten bestaat, 30% (rijtjes) gezinswoningen kent en 2% van de gezinnen een vermogen van een miljoen heeft, dan is een gemeente in de Whooz definitie “gemiddeld” als binnen die gemeente de percentages voor deze groepen vergelijkbaar zijn met die van Nederland. Welke gemeente heeft de meest Nederlandse samenstelling van consumenten en vormt als het ware een marketing Madurodam?

Lees verder

Whooz data driven? Customer Talk

 

Arthur Zwamborn is Chief Technical Officer & Dataspecialist bij Cäsar. Hij helpt bedrijven om data als effectief marketinginstrument in te zetten voor mediastrategie en -campagnes. “Data is een bewezen middel om communicatie met de massa maar ook op klantniveau efficiënt in te richten en bij te sturen”, aldus Arthur.

Data as a service

Paid, owned en earned media zijn bekende begrippen in het vak. Wij voegen daar het begrip burned media aan toe. Adverteren in een gebied waar je klanten niet zitten. Hou dat stuk van je budget dan in je zak en verhoog je conversie in je andere gebieden.

Lees verder

Data testen met een campagne? Superslecht idee!

Als leverancier van segmentatiedata krijgen wij vaak de vraag van nieuwe klanten of ze met onze informatie mogen testen voordat ze overgaan tot de aanschaf van deze data. Dat is uiteraard een zeer verstandig idee. Je moet weten waar je aan begint, want de investering in data impliceert voor nieuwe gebruikers ook de investering in mensen, tools en kennis. 

Lees verder

Whooz data driven? Customer Talk

 

Jeroen van der Weerd is eigenaar van Bureau van der Weerd en intitiatiefnemer van Supermarkt & Ruimte. Jeroen verricht ruimtelijk marktonderzoek voor supermarktformules, supermarktondernemers, gemeenten en vastgoedpartijen. Daarnaast is hij bedenker van het Supermarktvastgoedcongres met de jaarlijkse uitverkiezing "mooiste nieuwe supermarkt van Nederland".

Gesegmenteerde winkelmandjes

In Nederland hebben al verschillende supermarkten op basis van slimme (Whize segmentatie)data de wensen en mogelijkheden van hun klanten nauwkeurig in kaart gebracht en geografisch geplot. Zo zijn zij in staat een aanzienlijke gerichte meerwaarde voor de consument te creëren. Natuurlijk heeft een supermarkt een bepaald basis assortiment nodig, maar juist in de rest van het assortiment maak je het verschil. In een uiterst competitieve markt weten supermarkten met een gedifferentieerd productaanbod nieuwe klanten naar zich toe te halen en bestaande klanten te binden met een hogere omzet als uitkomst.

Lees verder

Whooz data driven? Customer Talk

 

Daan Lodewijks is na 20 jaar ervaring in de reisbranche gestart met Digistraal. Met zijn kennis van marketing, e-commerce, direct sales, IT en zijn MT ervaring helpt hij (reis)bedrijven met het zetten van de volgende stap in online succes. Van analyse tot executie en coaching. Daan vertelt hoe hij data inzet om tot dit succes te komen.

Inzichten uit data als brandstof voor online groei

"Leads kwalificeren op potentie, dat zou ons enorm helpen". Met die wens ging ik 5 jaar geleden, toen nog werkzaam bij één van de grootste verre reizenspecialisten van NL, aan de slag met de Whize data. Sindsdien bespreken Olaf (Whooz) en ik (inmiddels freelancer) regelmatig het nut en de mogelijkheden van de Whize data. Van gerichter inzetten van marketing tot en met het verhogen van de conversie uit leads: data kan hierbij enorm helpen. Maar hoe dan?

Lees verder

Wat als?... je zou stoppen met doelgroepgokken?

Wat als... na een uitgebreid onderzoek onder meer dan 300 marketeers geconstateerd is dat er in veel gevallen puur gegokt wordt wie de doelgroep is?

Wat als... blijkt dat met name in het bereiken van die doelgroepen de grootste risico’s genomen worden?

Wat als... je dit leidt tot een ongekende verspilling van marketinginspanningen in zowel tijd, geld als talenten?

Lees verder

Wat als?... de vergrijzing van Nederland nu eens een zegen voor jou zou zijn?

Wat als... je je doelgroep precies in kaart hebt en dus weet dat de iets oudere consument jouw (potentiele) klant is?

Wat als... je precies weet wat jouw doelgroep beweegt en wat hun bestedingsgedrag is?

Wat als... je precies zou weten hoe je die doelgroep aanspreekt en hoe je ze overtuigd?

Wat als... je dan ook nog weet waar en op welke manier je ze het beste kunt bereiken?

Lees verder

Wat als?... Je omnichannel kunt gaan werken?

Wat als...?

Wat als... .Je een retailer bent en je omnichannel kunt gaan werken? Dat is zo gepiept toch? Want je bent al jaren ook online.

Je gaat aan de slag, huurt een paar online marketeers in, want ja, online marketing dat is toch wel zo anders, daar hebben we geen verstand van. De nieuwe marketeers geef je vrij spel, ze kunnen acties bedenken en communiceren naar hartenlust in dat nieuwe onbekende domein.

Lees verder

Wat als?... Je een next best offer op maat zou kunnen versturen?

Wat als...?

Wat als... Je precies zou kunnen weten welk next best offer je zou moeten doen aan een klant?

Ik bestelde laatst als trotse opa een rompertje online en ben daarna 3 weken lang bestookt met e-mails met goedbedoelde next best offers van nog meer baby artikelen. Nu hou ik echt heel veel van mijn kinderen en kleinkinderen, maar de relevantie van deze boodschap is na e-mail nummer 3 wel echt onder het nulpunt gedaald. Kan het dan anders?

Lees verder

De duurste straat


Whooz zocht uit wat de duurste straat van Nederland is! Hiervoor keken we naar de gemiddelde woningwaarde per straat. Om een zo realistisch mogelijk beeld te krijgen is de woningwaarde bepaald aan de hand van een aantal factoren, waaronder de prijs per m2 en de WOZ waarde. In 2014 is een soortgelijke analyse uitgevoerd waarbij Aerdenhout op nummer 1 stond.

Lees verder

Wat als?... Folders gesegmenteerd verstuurd konden worden?

Wat als...?

de bezorgers dus in iedere brievenbus een speciaal ontwikkelde folder voor dat huishouden kunnen afleveren. Wat zou je dan moeten doen?

Allereerst zou je van ieder huishouden de voorkeuren moeten weten, welke merken, welke producten, welke tone of voice, welke premiums etc. En ja, die data is beschikbaar!

Wat als?...

Je zelf zo'n database zou kunnen opbouwen?

Lees verder

Wat als?... Organisaties op data gebaseerde buitenreclame zouden (kunnen) doen?

Wat als...?

Je kent het misschien wel, die prachtige serie What if? die op Disney+ te zien is, gebaseerd op de Marvel Comics. De serie laat een aantal alternatieve tijdlijnen en wendingen zien in de Marvel verhalen. Het inspireerde mij enorm om zo eens te kijken naar de droom die wij als Whooz najagen: het optimaliseren van ieder moment van interactie die onze klanten met hun klanten hebben.

Lees verder

Blokker en BCC een setje?

Blokker en BCC hebben besloten online en offline de ‘krachten gaan bundelen’. Een heftig statement en onze eerste reactie was: dat is een noodgreep, waarom zou je dat anders willen? Dus even de Whize Modellenbibliotheek ingedoken waar wij consumentenprofielen hebben van bijna alle Nederlandse retailformules, zo ook Blokker en BCC. We deden en analyse en legden die uiteraard ook voor aan Blokker zelf.

Lees verder

De meest gemiddelde gemeente van 2022

In 2018 heeft Whooz voor het eerst de ranglijst van meest gemiddelde gemeenten gepubliceerd. In deze ranglijst lieten we zien welke gemeenten het meest gemiddeld waren, in de zin dat zij qua samenstelling van Whize segmenten (oftewel burgertypes) het meest op Nederland leken. Dus als Nederland bijvoorbeeld voor 5% uit studenten bestaat, 30% (rijtjes) gezinswoningen kent en 2% van de gezinnen een vermogen van een miljoen heeft, dan is een gemeente in de Whooz definitie “gemiddeld” als binnen die gemeente de percentages voor deze groepen vergelijkbaar zijn met die van Nederland. Welke gemeente heeft de meest Nederlandse samenstelling van consumenten en vormt als het ware een marketing Madurodam?

Lees verder

Movember is over: Maar druk je snor niet!

Leegstand in winkelcentra: een perfecte mogelijkheid om meer relevantie in het winkelaanbod te creëren! Maar veel vastgoedmanagers, winkelcentrummanagers, gebieds- en citymarketeers drukken op dit gebied nog steeds hun snor!

Dat zegt Whoozie Jan Louwris, al jaren voorvechter van gebruik van consumentendata om het verschil te maken in de Retail branche. Wij stelden hem een paar vragen.

V: Waarom wordt er eigenlijk zo weinig gebruik gemaakt van externe data in de branche Jan?

Jan: Tja, ik begrijp gewoon niet waarom mensen dingen doen die ze altijd al doen en waarom blijven ze doen wat ze altijd al deden en dan wel een ander resultaat verwachten. Volg je het nog? Ik bedoel ook eigenlijk te zeggen: als je doet wat je altijd al deed, krijg je wat je altijd al kreeg... Laat ik mezelf een beetje verduidelijken voordat je stopt met verder lezen.

Lees verder

Whooz Summer School

De zomervakantie staat weer voor de deur en dus openen wij opnieuw de (virtuele) deuren van de Whooz Summer School! Tijdens de zomerperiode is het vaak wat rustiger op kantoor: een deel van je collega’s en klanten hebben vakantie, een mooie gelegenheid dus om een half uur leuk en goed besteden aan ideeën en kennis opdoen. Onze doorgewinterde data experts verzorgen een aantal gratis webinars. 

Schrijf je hier direct in!

Lees verder

Boomers en Millenials, Whooz where?

De juiste boodschap voor de juiste doelgroep
Als je je doelgroep begrijpt, kun je zorgen dat zij de juiste boodschap op de juiste kanalen ontvangen, zodat jouw conversie optimaal wordt. Maar om je doelgroep beter te begrijpen, moet je ze eerst leren kennen. Zo reageren bijvoorbeeld verschillende generaties op verschillende manieren op jouw campagnes. Wanneer je weet wat hun interesses en drijfveren zijn en weet waar je ze aantreft, kun je je campagnes daarop inrichten.

Lees verder

Datageletterdheid

Data, data en nog eens data. De hele wereld lijkt soms te draaien om data. Data wordt al vele jaren ingezet om de juiste beslissingen te nemen. De afgelopen 20 jaar zijn er echter veel meer kanalen bijgekomen. Vaak zien we door de bomen het bos niet meer. Want hoe leg je nu verbanden tussen al die data om jouw campagnes tot een succes te maken? Datageletterdheid is hierin cruciaal: Naast het creëren van inzichten moet je ook (leren) begrijpen wat die inzichten inhouden.

Lees verder

De Tegenpartij

Wie kent ze nog? Van Kooten en de Bie zetten in de jaren 80 al op humoristische wijze een partij neer die tegen alles was en vooral tegen het toenmalige beleid. Hun vooruitziende blik hebben we doorgetrokken naar de Tweede Kamer verkiezingen van 2021 en we zijn op een aantal zeer opvallende zaken gekomen.

Lees verder
-----