SEGMENT F

Gewoon Gemiddeld

Whize Segment F - Gewoon Gemiddeld
"We hebben een fijne koopwoning, een leuke tuin en aan de voorzijde een speelterrein. In het weekend doen we leuke dingen en proberen we in huis te klussen."

Gewoon Gemiddeld

Ze staan midden in het leven, hebben kinderen en bezitten een rijtjeshuis: Gewoon Gemiddeld is zoals de naam al aangeeft. Toch heeft dit segment het zeker niet slecht. Doordat beide ouders werken en een modaal inkomen hebben, is er genoeg geld voor onder andere leuke kinderactiviteiten. Al zit de agenda soms wel erg vol met school, werk, sport en kinderen!

Demografische kenmerken

Bij de gezinnen van Gewoon Gemiddeld zijn de ouders veelal tussen de 30 en 55 jaar. Er zijn één, twee of drie thuiswonende kinderen, meestal van iets oudere leeftijd. De kostwinner heeft een mbo-diploma op zak en is vaak in loondienst met een contract voor onbepaalde tijd. Zekerheid dus! Je vindt deze groep vooral in de gezondheidszorg (bijvoorbeeld als verpleegkundige), ambachtelijke hoek (als loodgieter of schilder) of bij de overheid (zoals politieagent).

Woonomgeving

Gewoon Gemiddeld bezit een koopwoning in de vorm van een rijtjeshuis. In sommige gevallen betreft het een hoekwoning of twee-onder-een-kapwoning. De ruimte is prima voor wat het gezin nodig heeft; gemiddeld 120m². De woningwaarde bedraagt gemiddeld 3 ton en de woning is vaak gebouwd tussen 1970 en 1989. Vaak hebben ze een hypotheekbeschermingsverzekering, zodat niemand op straat komt te staan na een overlijden. Veel gezinnen van Gewoon Gemiddeld hebben het prima naar hun zin in de wijk: de kinderen kunnen op straat spelen en de auto kan voor de deur staan. Niet al te ver van huis zijn winkels voor de dagelijkse boodschappen. Deze gezinnen wonen vooral in plaatsen als Barendrecht, Duiven en Almere.

Lifestyle

Het gezinsleven en kinderactiviteiten bepalen voor een groot deel de agenda. Veel aandacht gaat uit naar sporten. De kinderen staan bijvoorbeeld op het volleybalveld of voetbalveld; de ouders lopen in de ochtend- of avonduren hard. Superleuk, maar naast sport, werk en het huishouden zijn er nog genoeg andere bezigheden: dagjes naar een pretpark zoals Plopsaland of de Efteling, thuis koekjes bakken, een leuk gezelschapsspel doen, samen met de kinderen knutselen en tekenen. Ook lekker in huis klussen is geliefd. Geen wonder dat sommige gezinnen hun kleding vanuit praktisch oogpunt online bestellen. Favoriet zijn onder meer Esprit, H&M, Jack&Jones en Scapino. Betaalbaar en vaak geschikt voor het hele gezin. In de vakanties trekt Gewoon Gemiddeld er graag op uit met de caravan of logeren ze in een bungalowpark als Landal GreenParks of CenterParcs. Ze rijden hier dan met eigen vervoer naartoe; de meeste huishoudens hebben één of twee auto’s (lease of tweedehands) voor de deur.

Media

Zodra de kinderen uit school komen of in het weekend gaat de televisie aan: de kinderprogramma’s van Nickelodeon zijn geliefd. De ouders slaan graag een tijdschrift open, bijvoorbeeld gericht op opvoeding. Te denken valt aan WIJ met praktische tips over de verschillende fases van kleuter tot puber. Op de achtergrond staat Qmusic op of bijvoorbeeld Radio 538. Binnen Gewoon Gemiddeld spelen de mensen veel online games en er ligt ook een gameconsole in de woonkamer. Ze kijken relatief veel op Pinterest – leuk om inspiratie op te doen voor het huis.

Mentaliteit

De ouders van dit segment ervaren vaak een flinke tijdsdruk. Continu zorgen dat iedereen op tijd ergens is, vraagt om afstemming en planning. De agenda zit vrijwel altijd vol. Rekening houden met anderen buiten het gezin is daarom soms te veel gevraagd. Om even te ontspannen in dit hectische bestaan, voelt deze groep zich aangetrokken tot actiefilms en -series. Even iets heel anders!

Subsegmenten

Segment F % Subsegment Beschrijving %
Gewoon Gemiddeld 12,1 F25 Jong en modaal 2,2
F26 Modaal met peuters 1,5
F27 Modaal met kids 1,3
F28 Modaal met pubers 2,7
F29 Middelbaar en modaal 1,8
F30 Modaal met schoolverlaters 2,6


Overige Whize Segmenten

A - Dromen en Rondkomen E - Stedelijke Dynamiek I - Plannen en Rennen
B - Jong en Hoopvol F - Gewoon Gemiddeld J - Zorgeloos en Actief
C - Volks en Uitgesproken G - Gezellige Emptynesters K - Luxe Leven
D - Bescheiden Ouderen H - Landelijke Vrijheid


Brochure

Download de gratis Whize brochure

-----